'Taskforce ICT voor projecten overheid'

Een 'Rijksinspectie Digitalisering' kan helpen meer grip te krijgen om mislukte ICT-projecten bij de overheid. Een dergelijke inspectie kan worden opgezet als de Inspectie der Rijksfinanciën, die namens het ministerie van Financiën andere ministeries ondersteunt op het gebied van financiële zaken.  

Hiervoor pleit Jan Middendorp, Tweede Kamerlid bij de VVD, tegenover BNR Nieuwsradio. De overheid heeft al jaren te kampen met het mislukken van allerlei digitaliseringsprojecten. Niet alleen wordt het budget voor dergelijke projecten vaak overtreden, ook leveren projecten niet het gewenste resultaat op of wordt de oplevering van projecten vertraagd.
„We willen op een andere manier werken aan ICT-projecten, niet nog meer topdownstructuren, maar kennisdeling op de werkvloer stimuleren", aldus Middendorp. Kennisdeling moet ervoor zorgen dat ministeries niet telkens het wiel opnieuw hoeven uit te vinden en lessen kunnen trekken uit best practices uit de commerciële ICT-sector.

actueel
19-12-2018 16:12

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...