'Taskforce ICT voor projecten overheid'

Een 'Rijksinspectie Digitalisering' kan helpen meer grip te krijgen om mislukte ICT-projecten bij de overheid. Een dergelijke inspectie kan worden opgezet als de Inspectie der Rijksfinanciën, die namens het ministerie van Financiën andere ministeries ondersteunt op het gebied van financiële zaken.  

Hiervoor pleit Jan Middendorp, Tweede Kamerlid bij de VVD, tegenover BNR Nieuwsradio. De overheid heeft al jaren te kampen met het mislukken van allerlei digitaliseringsprojecten. Niet alleen wordt het budget voor dergelijke projecten vaak overtreden, ook leveren projecten niet het gewenste resultaat op of wordt de oplevering van projecten vertraagd.
„We willen op een andere manier werken aan ICT-projecten, niet nog meer topdownstructuren, maar kennisdeling op de werkvloer stimuleren", aldus Middendorp. Kennisdeling moet ervoor zorgen dat ministeries niet telkens het wiel opnieuw hoeven uit te vinden en lessen kunnen trekken uit best practices uit de commerciële ICT-sector.

actueel
19-12-2018 16:12

Best bekeken

Hoe luncht Nederlandse werknemer

Nederlanders zijn onder te verdelen in bewuste eters, mobiele consumenten, lekkerbekken, traditionele lunchers en grote genieters. Dit blijkt uit de antwoorden van de veertigduizend personen, die online meededen aan een enquête van Cateraar Albron. Via de website ...

Het nieuwe maatwerken

Een beetje een rare. Soms een lastpost, maar ook gids en vakman. Dat typeert huisvestingsadviseur en interieurarchitect Erick Wuestman. Hij voelt dat bedrijven hem in eerste instantie soms lastig vinden als ze hem hebben ingehuurd voor advies over hun huisvestingsvraagstuk. Probleem is dat de meeste ...