Tesla neemt ‘letterlijk elke betaling’ onder de loep

Door de gehele organisatie, maar met name op de afdelingen Inkoop
en Facilitair, gaat Tesla beter op de uitgaven letten. Om kosten te besparen gaat Tesla-oprichter Elon Musk extra goed letten op de uitgaven van het bedrijf, zowel grote als kleine.

Tesla haalde eerder deze maand 2,7 miljard dollar (2,4 miljard euro) op door middel van een aandelenuitgifte, maar als het in dit tempo doorgaat met geld uitgeven, dan is dat geld binnen tien maanden weer op, schrijft Musk in een e-mail aan zijn personeel.

Daarom zullen voortaan alle uitgaven worden gecontroleerd, ‘inclusief onderdelen, salaris, reiskosten, huur; letterlijk elke betaling die onze bankrekening verlaat, moet worden gecontroleerd‘, aldus Musk. Het is niet de eerste keer dat Tesla zijn best doet om minder uit te geven. In april vorig jaar zei Musk ook al dat hij ‘alle uitgaven wereldwijd ging doorspitten.’ Daarnaast ontsloeg de autofabrikant in juni vorig jaar 9 procent van het personeel, en afgelopen januari nog eens 7 procent.

actueel
04-06-2019 09:06

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...