Tesla neemt ‘letterlijk elke betaling’ onder de loep

Door de gehele organisatie, maar met name op de afdelingen Inkoop
en Facilitair, gaat Tesla beter op de uitgaven letten. Om kosten te besparen gaat Tesla-oprichter Elon Musk extra goed letten op de uitgaven van het bedrijf, zowel grote als kleine.

Tesla haalde eerder deze maand 2,7 miljard dollar (2,4 miljard euro) op door middel van een aandelenuitgifte, maar als het in dit tempo doorgaat met geld uitgeven, dan is dat geld binnen tien maanden weer op, schrijft Musk in een e-mail aan zijn personeel.

Daarom zullen voortaan alle uitgaven worden gecontroleerd, ‘inclusief onderdelen, salaris, reiskosten, huur; letterlijk elke betaling die onze bankrekening verlaat, moet worden gecontroleerd‘, aldus Musk. Het is niet de eerste keer dat Tesla zijn best doet om minder uit te geven. In april vorig jaar zei Musk ook al dat hij ‘alle uitgaven wereldwijd ging doorspitten.’ Daarnaast ontsloeg de autofabrikant in juni vorig jaar 9 procent van het personeel, en afgelopen januari nog eens 7 procent.

actueel
04-06-2019 09:06

Best bekeken

Klimaatbeheersing: varkens belangrijker dan schoolkinderen

Chapeau: Binnenmilieu dramatisch, geen geld voor verbetering Het binnenklimaat in scholen deugt voor geen meter, maar geld voor aanzienlijke verbetering is niet of nauwelijks beschikbaar. Bovendien legt de overheid de prioriteit liever bij varkensstallen en gevangenissen. Dat was de ...

5. Groen zorgt voor beter klimaat op werkplekken

Uit eerdere onderzoeken was al gebleken dat groen in kantoren een positieve invloed hebben op mensen. Daarom was de uitkomst van een onderzoek naar de positieve effecten van planten op een werkplek niet verrassend voor Rob Kosterman. De specialist in hydrocultuur verdient namelijk de kost met het ...