Thuis denken we productiever te zijn

Voor veel werknemers is kantoor niet de plek waar ze het liefst zijn om een belangrijke taak of project af te ronden. Het Amerikaanse bedrijf Flexjobs voerde onderzoek uit onder 3.100 professionals (tussen de 20 en 60+ jaar) en concludeerde dat 93 procent van hen liever buiten kantoor werkt, waarbij thuis (51 procent) de voorkeur krijgt.  

8 procent is van mening dat productief werken het beste gaat in een café, co-werkplek of bibliotheek. Op dit soort plekken is de kans klein dat je wordt gestoord door collega’s of geconfronteerd met kantoorpolitiek. Een dag elders werken betekent minder afleiding, stress en scheelt tijd die je anders nodig hebt om (al dan niet in de file) naar kantoor te reizen. Bovendien zijn werknemers die de mogelijkheid hebben om flexibel te werken, loyaler richting hun werkgever (81 procent). 80 procent van de professionals ziet flexibiliteit als belangrijke arbeidsvoorwaarde, nog vóór salaris en werk-privébalans. Volgens Executive-people, dat meerdere onderzoeken naast elkaar legde, heeft het heeft een positieve invloed op hun persoonlijke leven en stressniveau, zo blijkt uit vervolgonderzoek uit 2018.

Zeker voor millennials is een goede balans tussen werk en privé topprioriteit, zo valt te lezen in de resultaten van het Generation Now Survey  van World Service Group. Dat het kantoor bij lange na niet de plek is waar werknemers het productiefst zijn, blijkt ook uit recent onderzoek van Jabra onder professionals uit de VS, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Velen geven de voorkeur aan een thuiswerkplek, waar geen stoorzenders zijn en waar meer ruimte is om zelf de dag in te delen. Flexibel werken mag dan de productiviteit verhogen en kersverse ouders in staat stellen om te blijven werken, het kan ook leiden tot onzichtbaarheid. Zo denkt 60 procent van de ondervraagden in een onderzoek van consultancybureau Korn/Ferry dat (te veel) buiten kantoor werken hun kansen op promotie beperkt.

actueel
02-11-2018 16:11

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...