Thuiswerken versus privéleven

Een boodschap hier, een telefoontje daar, de auto naar de garage brengen, de buurvrouw die langswipt, de kinderen die aandacht vragen. Allemaal zaken die thuiswerken in de war kunnen sturen. Volgens timemagement-coach Elisabeth Grace Saunders kun je dit probleem voorkomen door werk en privé af te bakenen. In Harvard Business Review vertelt ze hoe je thuis net kunt doen alsof je op kantoor zit.  

De tips van Saunders:

-      Doe aan timemanagement en bepaal je werkuren. In die tijd doe je geen dingen die je ook niet op kantoor kunt doen. Doe je dat wel, dan heb je nooit meer vrij én krijg je je werk niet af.
-      Kies een paar concrete dingen die je af wilt hebben aan het eind van de dag. Werk je één dag per week thuis, probeer dan calls of meetings op die dag te voorkomen. Doe thuis werk dat je op kantoor lastiger voor elkaar krijgt.
-      Stel je grenzen tegenover anderen. Maak vrienden en familie duidelijk dat je aan het thuiswerken bent, en dat je werklocatie geen vrijbrief is om langs te komen, te bellen, of je met klusjes op te zadelen.  

actueel
30-11-2017 13:11

Best bekeken

Verleiden met Workplace Nudging

Tegenwoordig zijn huisvestingstrajecten vaak langlopende veranderprocessen. Het hele traject van visie, budget en ontwerp tot en met de uiteindelijke verhuizing duurt maanden, soms zelfs jaren. Vervolgens blijkt het dan nog eens erg tijdsintensief te zijn om medewerkers mee te krijgen in het ...

School uit / natuurlijk materiaal

Nieuwsbron: Eindhovensdagblad Gebruikt: N (klik op N om status in J te veranderen, Item verhuist naar archief) Foto: Datum: 2005-09-08 16:37:56 356 School uit/ natuurlijk materiaal De nieuwbouw van het Novalis College isrientati geheel ...