Thuiswerken versus privéleven

Een boodschap hier, een telefoontje daar, de auto naar de garage brengen, de buurvrouw die langswipt, de kinderen die aandacht vragen. Allemaal zaken die thuiswerken in de war kunnen sturen. Volgens timemagement-coach Elisabeth Grace Saunders kun je dit probleem voorkomen door werk en privé af te bakenen. In Harvard Business Review vertelt ze hoe je thuis net kunt doen alsof je op kantoor zit.  

De tips van Saunders:

-      Doe aan timemanagement en bepaal je werkuren. In die tijd doe je geen dingen die je ook niet op kantoor kunt doen. Doe je dat wel, dan heb je nooit meer vrij én krijg je je werk niet af.
-      Kies een paar concrete dingen die je af wilt hebben aan het eind van de dag. Werk je één dag per week thuis, probeer dan calls of meetings op die dag te voorkomen. Doe thuis werk dat je op kantoor lastiger voor elkaar krijgt.
-      Stel je grenzen tegenover anderen. Maak vrienden en familie duidelijk dat je aan het thuiswerken bent, en dat je werklocatie geen vrijbrief is om langs te komen, te bellen, of je met klusjes op te zadelen.  

actueel
30-11-2017 13:11

Best bekeken

St. Maartenskliniek heeft beste voedingsdienst van het land

 De Grootkeuken Award 2005/2006 is gewonnen door de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen. Tijdens een bijeenkomst in Ede werd het ziekenhuis door het publiek uitgeroepen tot de instelling met de beste voedingsdienst van het land. De kliniek legde enkele maanden geleden ook al beslag op het beste ...

Is bhv wel goed geregeld?

Het ministerie van Justitie overweegt naar aanleiding van de brand in het cellencomplex op Schiphol te onderzoeken of de bedrijfshulpverlening (bhv) in de diverse justitiële inrichtingen in Nederland goed is geregeld. Ook wordt de nachtelijke personeelsbezetting in de inrichtingen mogelijk ...