Thuiswerken versus privéleven

Een boodschap hier, een telefoontje daar, de auto naar de garage brengen, de buurvrouw die langswipt, de kinderen die aandacht vragen. Allemaal zaken die thuiswerken in de war kunnen sturen. Volgens timemagement-coach Elisabeth Grace Saunders kun je dit probleem voorkomen door werk en privé af te bakenen. In Harvard Business Review vertelt ze hoe je thuis net kunt doen alsof je op kantoor zit.  

De tips van Saunders:

-      Doe aan timemanagement en bepaal je werkuren. In die tijd doe je geen dingen die je ook niet op kantoor kunt doen. Doe je dat wel, dan heb je nooit meer vrij én krijg je je werk niet af.
-      Kies een paar concrete dingen die je af wilt hebben aan het eind van de dag. Werk je één dag per week thuis, probeer dan calls of meetings op die dag te voorkomen. Doe thuis werk dat je op kantoor lastiger voor elkaar krijgt.
-      Stel je grenzen tegenover anderen. Maak vrienden en familie duidelijk dat je aan het thuiswerken bent, en dat je werklocatie geen vrijbrief is om langs te komen, te bellen, of je met klusjes op te zadelen.  

30-11-2017 13:11

Best bekeken

Productinfo week 42

  Laptophouders   De laptophouders Ergo-Q330 en Ergo-T340 van BakkerElkhuizen zijn bekroond met de internationale Ergonomics Excellence Award. Een vertegenwoordiger van FIRA International Ltd, het gerenommeerde Engelse onderzoeksinstituut voor kantoorinrichting, reikte de prijs op 16 ...

Beheerder vergeet noodverlichting

Noodverlichting in kantoren wordt niet altijd goed onderhouden. Dat merken vooral de installatiebedrijven die het achterstallig onderhoud mogen doen. 'De brandweer komt nog noodverlichting tegen, die vijftien jaar geleden is aangelegd.' De eisen waaraan noodverlichting moet voldoen staan ...