Toeziend oog collega doet gezonder eten

Een kwart van de werkende vrouwen zegt in de bedrijfskantine gezonder te eten als er collega’s bij zijn. Mannen zitten er minder mee: vijftien procent. Dat blijkt onder meer uit het nationaal onderzoek ‘Wat consumeert werkend Nederland tussendoor’, onder 407 werkende Nederlanders en 60 facility managers.  

Initiatiefnemer van het onderzoek is Maas. Ook zij ervaren de tegenstrijdigheden in de praktijk. Zo is vitaliteit vaak een belangrijk speerpunt van organisaties, maar is de meest verkochte snack op het werk al jaren de gevulde koek, terwijl gezonde tussendoortjes onder de 110 kcal volop aanwezig zijn. Commercieel Directeur Marlies van Lohuizen in Managersonline.nl: „Wij helpen klanten vaak met hun worsteling over de vraag: wat biedt u aan als werkgever? In hoeverre voldoet u aan de vraag van medewerkers, wat mag dat kosten en in welke mate past dat in het organisatiebeleid?" Ondanks dat duurzaamheid, vitaliteit en gezondheid veel besproken thema’s zijn in veel organisaties, komt het beleid maar lastig tot uiting als het om de consumpties gaat. Het is een tweestrijd van Nederlandse organisaties die enerzijds balanceren tussen het tevreden houden van medewerkers en anderzijds het stimuleren van vitaliteit en gezondheid. Vaak komt men niet verder dan de schaal met gratis fruit en voor een deel duurzaam gecertificeerde koffie en thee. En dat wordt steeds belangrijker, want drie op de vijf Nederlandse medewerkers (62 procent) vinden het belangrijk dat de koffie en thee op het werk duurzaam gecertificeerd is.

actueel
01-11-2018 16:11

Best bekeken

Hoe luncht Nederlandse werknemer

Nederlanders zijn onder te verdelen in bewuste eters, mobiele consumenten, lekkerbekken, traditionele lunchers en grote genieters. Dit blijkt uit de antwoorden van de veertigduizend personen, die online meededen aan een enquête van Cateraar Albron. Via de website ...

Het nieuwe maatwerken

Een beetje een rare. Soms een lastpost, maar ook gids en vakman. Dat typeert huisvestingsadviseur en interieurarchitect Erick Wuestman. Hij voelt dat bedrijven hem in eerste instantie soms lastig vinden als ze hem hebben ingehuurd voor advies over hun huisvestingsvraagstuk. Probleem is dat de meeste ...