UWV en Asito helpen GGZ-cliënten aan een baan

Het UWV en schoonmaakorganisatie Asito gaan een samenwerking aan om cliënten van GGZ-instellingen aan het werk te krijgen. Gezamenlijk met de GGZ-instelling waar de cliënt onder behandeling is, wordt het beste traject ingericht, waarbij bestaande belemmerende regelgeving aan de kant wordt geschoven.   

Hans van Leeuwen, HR directeur bij Asito: „Asito heeft meerdere GGZ-instellingen als klant. In de behandeling van de cliënten van deze instellingen kan het van belang zijn om via ‘cliëntparticipatie’ invulling te geven aan een dagritme, waarbij de cliënt als onderdeel van de behandeling meewerkt met de schoonmaakkrachten van Asito. Uiteindelijk kan dit leiden tot betaald werk binnen Asito of daarbuiten.”
Het belangrijkste van de samenwerking is dat de betroffen mensen weer een zinvol bestaan opbouwen. Werk draagt bij aan het gevoel ertoe te doen en nuttig te zijn. Uit recente studies blijkt dat werk ook kan bijdrage aan het herstel. 

actueel
23-11-2018 08:11

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Innovatie

Itannex heeft bij Van Heeswijk Elektrotechniek in Schijndel de Autodesk Revit MEP software geïmplementeerd om technische installaties beter geïntegreerd te kunnen ontwerpen. Met deze 3D-software, gebaseerd op een ‘Building Information Model’ (BIM), is het installatiebedrijf in ...