UWV en Asito helpen GGZ-cliënten aan een baan

Het UWV en schoonmaakorganisatie Asito gaan een samenwerking aan om cliënten van GGZ-instellingen aan het werk te krijgen. Gezamenlijk met de GGZ-instelling waar de cliënt onder behandeling is, wordt het beste traject ingericht, waarbij bestaande belemmerende regelgeving aan de kant wordt geschoven.   

Hans van Leeuwen, HR directeur bij Asito: „Asito heeft meerdere GGZ-instellingen als klant. In de behandeling van de cliënten van deze instellingen kan het van belang zijn om via ‘cliëntparticipatie’ invulling te geven aan een dagritme, waarbij de cliënt als onderdeel van de behandeling meewerkt met de schoonmaakkrachten van Asito. Uiteindelijk kan dit leiden tot betaald werk binnen Asito of daarbuiten.”
Het belangrijkste van de samenwerking is dat de betroffen mensen weer een zinvol bestaan opbouwen. Werk draagt bij aan het gevoel ertoe te doen en nuttig te zijn. Uit recente studies blijkt dat werk ook kan bijdrage aan het herstel. 

Schoonmaak
23-11-2018 08:11

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...