Van @minvenj.nl naar @minjenv.nl: 2 miljoen euro

Het veranderen van namen van ministeries en het opnieuw verdelen van de taken tussen de departementen heeft het huidige kabinet naar schatting zo’n 31,7 miljoen euro gekost. Alleen al het wijzigen van het e-mailadres @minvenj.nl naar @minjenv.nl kostte twee miljoen euro.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Auditdienst Rijk, onderdeel van het ministerie van Financiën. Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid werden slechts de twee woorden omgedraaid. Het takenpakket bleef hetzelfde. Tot 2017 ging het door het leven als het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De kosten voor het omwisselen van de woorden ‘Veiligheid’ en ‘Justitie’ bedragen ruim twee miljoen euro. Het leeuwendeel van de kosten - zo’n 26,3 miljoen euro - komt voor rekening van het in 2017 opgerichte ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dit ministerie bestond tot 2010, in de periode tot 2017 waren deze taken ondergebracht bij het ministerie van Economische Zaken. Het departement van Economische Zaken kreeg een langere naam met de toevoeging ‘en Klimaat’. Verder heet Infrastructuur en Milieu nu Infrastructuur en Waterstaat.

actueel
08-05-2019 10:05

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...