Veel aanmeldingen camera’s bij politiedatabase

Bijna 4000 bedrijven en particulieren hebben hun beveiligingscamera’s aangemeld bij de politiedatabase van particuliere camera’s. Dat was slechts 12 dagen na het begin van een landelijke campagne van de politie.  

Vooral in Oost-Nederland was het enthousiasme groot, schrijft Binnenlands Bestuur. Daar konden 688 nieuwe camera’s worden geregistreerd in de database Camera in Beeld. De camerabeelden kunnen gebruikt worden voor het opsporen van daders van misdrijven of inzicht geven in de toedracht van ongevallen of calamiteiten. In totaal staan er al 200.000 camera’s in de database.
De politie slaat de beelden zelf niet op. Met de registratie wil de politie in kaart brengen waar de camera’s hangen, zodat ze de beelden kunnen opvragen als dat nodig mocht zijn. Ook als iemand een nepcamera aan het huis heeft hangen, dan wil de politie het toch weten. De politie drukt particulieren wel op het hart om de privacyregels in acht te nemen. Een camera mag alleen worden opgehangen om eigendommen te beschermen, en niet om de openbare weg te filmen. Als toch een klein deel van een stoep of straat wordt gefilmd, moet de eigenaar van de camera wel een sticker of bordje met een mededeling daarover op de deur hangen.

actueel
05-03-2019 09:03

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...