Veel aanmeldingen camera’s bij politiedatabase

Bijna 4000 bedrijven en particulieren hebben hun beveiligingscamera’s aangemeld bij de politiedatabase van particuliere camera’s. Dat was slechts 12 dagen na het begin van een landelijke campagne van de politie.  

Vooral in Oost-Nederland was het enthousiasme groot, schrijft Binnenlands Bestuur. Daar konden 688 nieuwe camera’s worden geregistreerd in de database Camera in Beeld. De camerabeelden kunnen gebruikt worden voor het opsporen van daders van misdrijven of inzicht geven in de toedracht van ongevallen of calamiteiten. In totaal staan er al 200.000 camera’s in de database.
De politie slaat de beelden zelf niet op. Met de registratie wil de politie in kaart brengen waar de camera’s hangen, zodat ze de beelden kunnen opvragen als dat nodig mocht zijn. Ook als iemand een nepcamera aan het huis heeft hangen, dan wil de politie het toch weten. De politie drukt particulieren wel op het hart om de privacyregels in acht te nemen. Een camera mag alleen worden opgehangen om eigendommen te beschermen, en niet om de openbare weg te filmen. Als toch een klein deel van een stoep of straat wordt gefilmd, moet de eigenaar van de camera wel een sticker of bordje met een mededeling daarover op de deur hangen.

Beveiliging
05-03-2019 09:03

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Veel belangstelling voor nieuw facilitair weekblad

Geslaagde introductievan facilitair weekblad De introductie van het nieuwe weekblad Facilitair en gebouwbeheer is geslaagd. Binnen 48 uur na bekendmaking van het nieuwe weekblad eind vorige week schreven zich al meer dan duizend nieuwe (proef)abonnementen in. De uitgever verwacht op basis van dit ...