‘Vega/vegan-markt nog niet klaar voor cateringvolumes’

De vraag naar biologisch in de foodservice groeit jaar op jaar. Het aanbieden van veganistische en vegetarische maaltijden, is echter niet altijd even gemakkelijk. Grote volumes zijn nog moeilijk haalbaar, blijkt uit de praktijk.  

BD-Totaal Organic Foodservice in Houten is daarin meegegroeid. "We groeien naar tevredenheid. We bieden inmiddels een groot pakket aan bio-producten voor de horeca. Zo zijn de meeste basisproducten voor in de keuken in grootverpakking bij ons verkrijgbaar", vertelt Michel Ramselaar van BD-Totaal Organic Foodservice in het Biojournaal. In het assortiment hebben ze onder meer producten die per stuk verkrijgbaar zijn, de laatste jaren verder uitgebreid. „Dit maakt het ook voor de kleinere horecabedrijven aantrekkelijk om bij ons een order te plaatsen."
Het assortiment is echter nog niet compleet, omdat de markt voor bepaalde producten wat achter blijft, meent hij. „Zo is de markt voor gekoelde vega- en vegan producten bijvoorbeeld nog niet klaar voor de grotere partijen waarnaar vraag is vanuit de horeca en catering. Daar lopen wij zeer regelmatig tegenaan. Voor een bedrijfsrestaurant is het echt niet te doen om met kleinverpakkingen aan de slag te gaan wanneer ze vele kilo's nodig hebben. Dat is dus best wel een dingetje. Het is natuurlijk een kwestie van volume, maar als je ergens nooit aan begint, zal je ook nooit het volume krijgen. Eigenlijk zijn alleen de tofublokken in grootverpakking verkrijgbaar."

Bedrijfsrestaurant
06-02-2019 16:02

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...