‘Vega/vegan-markt nog niet klaar voor cateringvolumes’

De vraag naar biologisch in de foodservice groeit jaar op jaar. Het aanbieden van veganistische en vegetarische maaltijden, is echter niet altijd even gemakkelijk. Grote volumes zijn nog moeilijk haalbaar, blijkt uit de praktijk.  

BD-Totaal Organic Foodservice in Houten is daarin meegegroeid. "We groeien naar tevredenheid. We bieden inmiddels een groot pakket aan bio-producten voor de horeca. Zo zijn de meeste basisproducten voor in de keuken in grootverpakking bij ons verkrijgbaar", vertelt Michel Ramselaar van BD-Totaal Organic Foodservice in het Biojournaal. In het assortiment hebben ze onder meer producten die per stuk verkrijgbaar zijn, de laatste jaren verder uitgebreid. „Dit maakt het ook voor de kleinere horecabedrijven aantrekkelijk om bij ons een order te plaatsen."
Het assortiment is echter nog niet compleet, omdat de markt voor bepaalde producten wat achter blijft, meent hij. „Zo is de markt voor gekoelde vega- en vegan producten bijvoorbeeld nog niet klaar voor de grotere partijen waarnaar vraag is vanuit de horeca en catering. Daar lopen wij zeer regelmatig tegenaan. Voor een bedrijfsrestaurant is het echt niet te doen om met kleinverpakkingen aan de slag te gaan wanneer ze vele kilo's nodig hebben. Dat is dus best wel een dingetje. Het is natuurlijk een kwestie van volume, maar als je ergens nooit aan begint, zal je ook nooit het volume krijgen. Eigenlijk zijn alleen de tofublokken in grootverpakking verkrijgbaar."

actueel
06-02-2019 16:02

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...