Vergaderen tussen de kippen

Wie op zoek is naar een inspirerende vergaderlocatie, kan binnenkort terecht Kipster. Deze innovatieve en diervriendelijke kippenboerderij in het Brabantse Oirlo heeft namelijk ‘een bijzonder kippenhok voor gasten om met elkaar te kakelen’, aldus Kipster. Zo kun je hier je ei kwijt tijdens een vergadering, brainstorm of presentatie, maar ook genieten van een kakelvers bereide lunch of diner.  

In de vergaderzaal van Kipster is plek voor maximaal 75 mensen bij een theateropstelling. Catering, voor bijvoorbeeld een lunch of diner, maar ook tijdens een vergadering, behoort ook tot de mogelijkheden. Hiervoor werkt Kipster samen met cateraar Culinair Creatief. Wie na afloop van een meeting nieuwsgierig is naar de innovatieve werkwijze van het bedrijf kan een rondleiding krijgen over de boerderij. Ook is er een kleine tentoonstelling te zien voor bezoekers.  

Het bijzondere aan Kipster zijn de vele dier- en milieuvriendelijke maatregelen die het bedrijf heeft genomen. Zo worden de kippen gevoerd met restjes van bakkerijen en bijproducten van het land, zoals haverdoppen. Het idee hierachter is dat op dit moment zeventig procent van de vruchtbare grond in Nederland wordt gebruikt om dieren op te houden. Dit drukt erg op het milieu. En dat terwijl dieren ook prima op niet-vruchtbare grond kunnen leven en met restjes gevoed kunnen worden.
Een andere milieuvriendelijke maatregel zijn de eierdozen die Kipster gebruikt. Die zijn namelijk gemaakt van aardappelzetmeel, cellulosevezels en water. Volgens de kippenboerderij het ‘meest duurzame eierdoosje dat er is’. Ook leveren de 1097 zonnepanelen op het dak zoveel energie op dat de boerderij energieneutraal is.

Catering
04-02-2019 16:02

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...