Verpleeghuizen willen niet alles op sensoren vastleggen

Zorginstelling De Zellingen in Capelle aan den IJssel heeft contact opgenomen met de leverancier van het SOS-systeem. In twee verpleeghuizen blijken sensoren te hangen die ook beelden registreren als de apparaten uitstaan. Vreemd genoeg heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) het systeem aanbevolen.

De eigenlijke werking van de sensoren kwam aan het licht na het overlijden van een bewoner van een van de verpleeghuizen. De politie startte toen een onderzoek. De bewoner bleek op natuurlijke wijze te zijn overleden. De sensoren bleken echter veel meer te hebben vastgelegd dan het bestuur vermoedde. Op de geheugenkaart was informatie van een week opgeslagen, zonder dat iemand daarvan wist. En zonder dat iemand dit wil: de sensoren moeten alleen aanstaan als men het nodig vindt.

De verpleeghuizen Rijckehoeve en De Roo willen zelf bepalen wanneer de sensoren aanstaan. Ze zijn bedoeld om alleen bij cliënten in te zetten als de arts het nodig vindt en met toestemming van de cliënt of van familie, benadrukt het bestuur van De Zellingen. Ze zijn er niet om personeel in de gaten te houden.

actueel
26-02-2018 10:02

Best bekeken

School uit / natuurlijk materiaal

Nieuwsbron: Eindhovensdagblad Gebruikt: N (klik op N om status in J te veranderen, Item verhuist naar archief) Foto: Datum: 2005-09-08 16:37:56 356 School uit/ natuurlijk materiaal De nieuwbouw van het Novalis College isrientati geheel ...

Levering aan Bronovo Ziekenhuis

Capelle a/d IJsselHet Haagse ziekenhuis Bronovo kiest ook voor de komende jaren voor Nederlands grootse onafhankelijke specialist in documentoplossingen en afdrukapparatuur; te weten Veenman. De bestaande overeenkomst wordt uitgebreid met managed printservices en ondersteuning op het gebied van ...