Vijf circulaire aanbestedingen in Hengelo

De gemeente Hengelo zet in 2018 vijf circulaire aanbestedingen uit. De gemeente wil het nieuwe stadskantoor en gerenoveerde stadhuis inrichten met nieuwe circulaire oplossingen. Onlangs ging de eerste aanbesteding circulair kantoorinventaris van start.

De opdracht bestaat onder meer uit het verduurzamen van de werk- en ontmoetingsplek voor 750 ambtenaren. De gemeente wil de juiste partner selecteren, tijdig meenemen in de visie, een relatie opbouwen en samen tot de meest circulaire oplossing komen. Een harde eis is de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op basis van SROI.

In het stadskantoor en stadshuis komt het ‘Hengelo’s werken’ en de optimale dienstverlening aan burgers centraal te staan. De panden worden na de bouwvak van 2019 opgeleverd. Met de vijf circulaire aanbestedingen daagt de gemeente marktpartijen uit om de circulaire economie te omarmen en op zoek te gaan naar onconventionele ketensamenwerkingen en innovatieve oplossingen.

Later dit jaar volgen de aanbestedingen voor circulaire catering, interieurbouw, koffievoorziening en een duurzaam wagenpark.

 

actueel
10-04-2018 17:04

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Innovatie

Itannex heeft bij Van Heeswijk Elektrotechniek in Schijndel de Autodesk Revit MEP software geïmplementeerd om technische installaties beter geïntegreerd te kunnen ontwerpen. Met deze 3D-software, gebaseerd op een ‘Building Information Model’ (BIM), is het installatiebedrijf in ...