Vijf circulaire aanbestedingen in Hengelo

De gemeente Hengelo zet in 2018 vijf circulaire aanbestedingen uit. De gemeente wil het nieuwe stadskantoor en gerenoveerde stadhuis inrichten met nieuwe circulaire oplossingen. Onlangs ging de eerste aanbesteding circulair kantoorinventaris van start.

De opdracht bestaat onder meer uit het verduurzamen van de werk- en ontmoetingsplek voor 750 ambtenaren. De gemeente wil de juiste partner selecteren, tijdig meenemen in de visie, een relatie opbouwen en samen tot de meest circulaire oplossing komen. Een harde eis is de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op basis van SROI.

In het stadskantoor en stadshuis komt het ‘Hengelo’s werken’ en de optimale dienstverlening aan burgers centraal te staan. De panden worden na de bouwvak van 2019 opgeleverd. Met de vijf circulaire aanbestedingen daagt de gemeente marktpartijen uit om de circulaire economie te omarmen en op zoek te gaan naar onconventionele ketensamenwerkingen en innovatieve oplossingen.

Later dit jaar volgen de aanbestedingen voor circulaire catering, interieurbouw, koffievoorziening en een duurzaam wagenpark.

 

actueel
10-04-2018 17:04

Best bekeken

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...