Vijf circulaire aanbestedingen in Hengelo

De gemeente Hengelo zet in 2018 vijf circulaire aanbestedingen uit. De gemeente wil het nieuwe stadskantoor en gerenoveerde stadhuis inrichten met nieuwe circulaire oplossingen. Onlangs ging de eerste aanbesteding circulair kantoorinventaris van start.

De opdracht bestaat onder meer uit het verduurzamen van de werk- en ontmoetingsplek voor 750 ambtenaren. De gemeente wil de juiste partner selecteren, tijdig meenemen in de visie, een relatie opbouwen en samen tot de meest circulaire oplossing komen. Een harde eis is de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op basis van SROI.

In het stadskantoor en stadshuis komt het ‘Hengelo’s werken’ en de optimale dienstverlening aan burgers centraal te staan. De panden worden na de bouwvak van 2019 opgeleverd. Met de vijf circulaire aanbestedingen daagt de gemeente marktpartijen uit om de circulaire economie te omarmen en op zoek te gaan naar onconventionele ketensamenwerkingen en innovatieve oplossingen.

Later dit jaar volgen de aanbestedingen voor circulaire catering, interieurbouw, koffievoorziening en een duurzaam wagenpark.

 

actueel
10-04-2018 17:04

Best bekeken

Introductie nieuwe luchtzuiverende en geurabsorberende folies

Fleetshield introduceert twee nieuwe folies voor binnenruimtes: een luchtzuiverende VOC Active folie en een geurabsorberende OLF Active folie met antibacteriële werking. De folies kunnen ook door uw eigen medewerkers worden aangebracht nadat zij hiervoor een opleiding hebben gevolgd bij ...

Wie ga je verbazen?

Ruim op tijd kom ik aan bij de vergaderlocatie waar ik een klant voor een overleg ga ontmoeten. Behalve een koffiecorner zijn er ook werkplekken. Een groot reclamebord bij de ingang vertelt me ‘Uw kantoor is ónze lobby’, en belooft mij Print Service, Gratis Wifi én het ...