Vijf circulaire aanbestedingen in Hengelo

De gemeente Hengelo zet in 2018 vijf circulaire aanbestedingen uit. De gemeente wil het nieuwe stadskantoor en gerenoveerde stadhuis inrichten met nieuwe circulaire oplossingen. Onlangs ging de eerste aanbesteding circulair kantoorinventaris van start.

De opdracht bestaat onder meer uit het verduurzamen van de werk- en ontmoetingsplek voor 750 ambtenaren. De gemeente wil de juiste partner selecteren, tijdig meenemen in de visie, een relatie opbouwen en samen tot de meest circulaire oplossing komen. Een harde eis is de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op basis van SROI.

In het stadskantoor en stadshuis komt het ‘Hengelo’s werken’ en de optimale dienstverlening aan burgers centraal te staan. De panden worden na de bouwvak van 2019 opgeleverd. Met de vijf circulaire aanbestedingen daagt de gemeente marktpartijen uit om de circulaire economie te omarmen en op zoek te gaan naar onconventionele ketensamenwerkingen en innovatieve oplossingen.

Later dit jaar volgen de aanbestedingen voor circulaire catering, interieurbouw, koffievoorziening en een duurzaam wagenpark.

 

actueel
10-04-2018 17:04

Best bekeken

Koffiecorner cruciale kantoorfaciliteit

Bij het ontwerp van een nieuw interieur speelt de koffiecorner een steeds belangrijkere rol. Dit constateert onder meer interieurspecialist Jaap den Braber. ‘In vergelijking met een aantal jaar geleden, zijn bedrijven bewuster bezig met de inrichting hiervan. Men wil klanten en medewerkers ...

Energiescan levert goedkopere maaltijden

 De kans is groot dat een deel van de patiënten in het UMC St. Radboud over enige tijd niet meer ’s middags maar ’s avonds de warme maaltijd krijgt voorgeschoteld. Uit onderzoek in het kader van de tweede Meerjarenafspraak (MJA2) is gebleken dat het ziekenhuis daarmee ...