Vijf circulaire aanbestedingen in Hengelo

De gemeente Hengelo zet in 2018 vijf circulaire aanbestedingen uit. De gemeente wil het nieuwe stadskantoor en gerenoveerde stadhuis inrichten met nieuwe circulaire oplossingen. Onlangs ging de eerste aanbesteding circulair kantoorinventaris van start.

De opdracht bestaat onder meer uit het verduurzamen van de werk- en ontmoetingsplek voor 750 ambtenaren. De gemeente wil de juiste partner selecteren, tijdig meenemen in de visie, een relatie opbouwen en samen tot de meest circulaire oplossing komen. Een harde eis is de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op basis van SROI.

In het stadskantoor en stadshuis komt het ‘Hengelo’s werken’ en de optimale dienstverlening aan burgers centraal te staan. De panden worden na de bouwvak van 2019 opgeleverd. Met de vijf circulaire aanbestedingen daagt de gemeente marktpartijen uit om de circulaire economie te omarmen en op zoek te gaan naar onconventionele ketensamenwerkingen en innovatieve oplossingen.

Later dit jaar volgen de aanbestedingen voor circulaire catering, interieurbouw, koffievoorziening en een duurzaam wagenpark.

 

actueel
10-04-2018 17:04

Best bekeken

Verbouwing stadhuis Apeldoorn aanbesteed

Duurzaamheid  is een belangrijk vertrekpunt voor de renovatie van het stadhuis van Apeldoorn. Aannemer BAM zet in haar aanpak in op hergebruik van materialen en toepassing van biobased nieuwe materialen. Zo wordt ook gekeken welke gedemonteerde gebouwonderdelen in het nieuwe ontwerp opnieuw ...

NIET GEBRUIKEN!

Het hygiëneconcept van schoonmaakbedrijf T-force is genomineerd voor de Overijssel Innovation Award 2005. T-force is gespecialiseerd in het reinigen van ruimten waar hygiëne een kritische factor is. De onderscheiding is in het leven geroepen door de provincie Overijssel. Peter Verheij van ...