Vlaamse basisschool en politie onder een dak

Basisschool ’t Groen Drieske verhuist naar het dienstencentrum van Gentbrugge. Dat dienstencentrum wordt eerst helemaal gerenoveerd en vernieuwd, waarna de school gezelschap krijgt van onder meer de politie en een bibliotheek.  

Aan het Gentse ontwerpteam TRANS Architectuur CVBA is het nu de schone taak om het gebouw zo te ontwerpen dat er een echte co-werkplek ontstaat. Want behalve het dienstencentrum zelf komen in het gebouw ook de Academie voor Muziek, Woord en Dans De Kunstbrug (die nu in het kasteeltje van het groot park van Gentbrugge zit), de lagere afdeling van Freinetschool ’t Groen Drieske, het politiecommissariaat Gentbrugge, de Dienst Burgerzaken, de bibliotheek (filiaal Gentbrugge), een leescafé en co-werkplekken op maat van de buurt.
De bedoeling is dat iedereen zoveel mogelijk ruimtes gaat delen. Klaslokalen kunnen door verschillende partners op verschillende tijdstippen worden gebruikt. Maar ook parking, sanitair en onthaal kan gemeenschappelijk.

actueel
07-02-2019 11:02

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...