Vlaamse basisschool en politie onder een dak

Basisschool ’t Groen Drieske verhuist naar het dienstencentrum van Gentbrugge. Dat dienstencentrum wordt eerst helemaal gerenoveerd en vernieuwd, waarna de school gezelschap krijgt van onder meer de politie en een bibliotheek.  

Aan het Gentse ontwerpteam TRANS Architectuur CVBA is het nu de schone taak om het gebouw zo te ontwerpen dat er een echte co-werkplek ontstaat. Want behalve het dienstencentrum zelf komen in het gebouw ook de Academie voor Muziek, Woord en Dans De Kunstbrug (die nu in het kasteeltje van het groot park van Gentbrugge zit), de lagere afdeling van Freinetschool ’t Groen Drieske, het politiecommissariaat Gentbrugge, de Dienst Burgerzaken, de bibliotheek (filiaal Gentbrugge), een leescafé en co-werkplekken op maat van de buurt.
De bedoeling is dat iedereen zoveel mogelijk ruimtes gaat delen. Klaslokalen kunnen door verschillende partners op verschillende tijdstippen worden gebruikt. Maar ook parking, sanitair en onthaal kan gemeenschappelijk.

Kunst
07-02-2019 11:02

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Bundeling krachten voor warehouse-optimalisatie

’s Hertogenbosch, 14 september 2010Ctac NV en logistiek specialist Prologys richten een joint venture op die zich volledig richt op optimalisatie van processen in grootschalige magazijnen. Binnen de joint venture brengt Ctac uitgebreide algemene SAP-expertise en een omvangrijk klantenbestand ...