Vlaamse basisschool en politie onder een dak

Basisschool ’t Groen Drieske verhuist naar het dienstencentrum van Gentbrugge. Dat dienstencentrum wordt eerst helemaal gerenoveerd en vernieuwd, waarna de school gezelschap krijgt van onder meer de politie en een bibliotheek.  

Aan het Gentse ontwerpteam TRANS Architectuur CVBA is het nu de schone taak om het gebouw zo te ontwerpen dat er een echte co-werkplek ontstaat. Want behalve het dienstencentrum zelf komen in het gebouw ook de Academie voor Muziek, Woord en Dans De Kunstbrug (die nu in het kasteeltje van het groot park van Gentbrugge zit), de lagere afdeling van Freinetschool ’t Groen Drieske, het politiecommissariaat Gentbrugge, de Dienst Burgerzaken, de bibliotheek (filiaal Gentbrugge), een leescafé en co-werkplekken op maat van de buurt.
De bedoeling is dat iedereen zoveel mogelijk ruimtes gaat delen. Klaslokalen kunnen door verschillende partners op verschillende tijdstippen worden gebruikt. Maar ook parking, sanitair en onthaal kan gemeenschappelijk.

Kunst
07-02-2019 11:02

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...