Voorbereid op uitval telecommunicatie

Wat als telecommunicatie uitvalt? Om de gevolgen daarvan in beeld te krijgen heeft Agentschap Telecom de ‘Quickscan Uitval Telecom’ ontwikkeld. Deze scan biedt organisaties inzicht in de vraag hoe groot de kans op uitval van telecommunicatie is. De scan geeft ook aan welke maatregelen genomen zouden kunnen worden om dit te voorkomen.  

Organisaties worden steeds afhankelijker van telecommunicatie. Denk aan mobiele telefoons, internet en slimme apparaten. Hierdoor kunnen organisaties steeds beter en efficiënter werken. Keerzijde is dat ze er ook steeds afhankelijker van worden. Als telecom uitvalt en data niet meer beschikbaar is heeft dat voor veel organisaties gevolgen. De Quickscan Uitval Telecom biedt organisaties handvatten om deze afhankelijkheid te verminderen.  

De Quickscan Uitval Telecom leidt medewerkers van organisaties door een aantal vragen over kennis en gebruik van telecommunicatie binnen hun organisatie. Op basis van de antwoorden ontvangen organisaties direct advies over de mogelijke risico’s en te nemen maatregelen. De quickscan vond plaats in het kader van het programma Telekwetsbaarheid. Dit programma wil de samenleving bewust maken van de afhankelijkheid van telecommunicatie en weerbaarder maken door handelingsperspectief te bieden.

actueel
22-11-2018 08:11

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Innovatie

Itannex heeft bij Van Heeswijk Elektrotechniek in Schijndel de Autodesk Revit MEP software geïmplementeerd om technische installaties beter geïntegreerd te kunnen ontwerpen. Met deze 3D-software, gebaseerd op een ‘Building Information Model’ (BIM), is het installatiebedrijf in ...