Voorzitter VNO-NCW pleit voor doorbreken 'deeltijdcultuur'

Voorzitter Hans de Boer van werkgeversvereniging VNO-NCW vindt dat Nederland moet breken met de heersende ‘deeltijdcultuur’. Dat zei hij op Internationale Vrouwendag, tijdens een symposium van het Women Economic Forum (WEF).  

„Het aantal werkende vrouwen is in iets meer dan dertig jaar verdubbeld. De kunst is nu alleen de ontstane 'deeltijdcultuur' te doorbreken", stelt De Boer.
Hij vindt dat vrouwen meer uren moeten gaan werken en ziet ze ook graag aan de slag gaan in de techniek en ‘andere traditionele mannenbolwerken.’
Om die deeltijdcultuur te doorbreken, moeten verlofregelingen voor zowel mannen als vrouwen in het eerste jaar na de geboorte van hun kind beter worden benut. Zo vindt de werkgeversvoorman het belangrijk om het opnemen van betaald verlof te stimuleren.
Nieuwbakken ouders maken kort na de geboorte keuzes voor bepaalde werk- en zorgpatronen en die blijken ze vaak in stand te houden tijdens hun verdere carrière.
Ook op het gebied van schooltijden en de aansluiting van school op kinderopvang valt volgens De Boer nog wel wat te verbeteren.

Kunst
14-03-2019 13:03

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...