Voorzitter VNO-NCW pleit voor doorbreken 'deeltijdcultuur'

Voorzitter Hans de Boer van werkgeversvereniging VNO-NCW vindt dat Nederland moet breken met de heersende ‘deeltijdcultuur’. Dat zei hij op Internationale Vrouwendag, tijdens een symposium van het Women Economic Forum (WEF).  

„Het aantal werkende vrouwen is in iets meer dan dertig jaar verdubbeld. De kunst is nu alleen de ontstane 'deeltijdcultuur' te doorbreken", stelt De Boer.
Hij vindt dat vrouwen meer uren moeten gaan werken en ziet ze ook graag aan de slag gaan in de techniek en ‘andere traditionele mannenbolwerken.’
Om die deeltijdcultuur te doorbreken, moeten verlofregelingen voor zowel mannen als vrouwen in het eerste jaar na de geboorte van hun kind beter worden benut. Zo vindt de werkgeversvoorman het belangrijk om het opnemen van betaald verlof te stimuleren.
Nieuwbakken ouders maken kort na de geboorte keuzes voor bepaalde werk- en zorgpatronen en die blijken ze vaak in stand te houden tijdens hun verdere carrière.
Ook op het gebied van schooltijden en de aansluiting van school op kinderopvang valt volgens De Boer nog wel wat te verbeteren.

actueel
14-03-2019 13:03

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...