Vroeg op voor een vrij bureau

Ambtenaren van de gemeente Rotterdam moeten steeds vroeger opstaan om een werkplek te kunnen bemachtigen. De schaarste aan werkplekken in het gebouw De Rotterdam aan de Wilhelminakade is zo groot dat de ambtenaren 's morgens vroeg al staan te dringen voor een plekje.  

De Rotterdam heeft een woontoren, een hoteltoren en een werktoren. In dat laatste gebouw is het vanaf 07:00 uur al spits. Drieduizend gemeenteambtenaren haasten zich naar een flexplek. Al heeft de gemeente Rotterdam veertig etages voor werkplekken in De Rotterdam.
„Je moet voor 09:00 uur beginnen, anders heb je geen werkplek", vertelt een gemeenteambtenaar. „Om 08:30 uur begint het echt vol te lopen. Zeker op maandag, dinsdag en donderdag is het druk. Woensdag en vrijdag zijn vaak deeltijddagen. De werktijden zijn variabel, net als de plekken. Wie het eerst komt, die het eerst maalt."
Hilde de Vries, voorzitter van de Ondernemingsraad, erkent het probleem van het tekort aan werkplekken. Ze krijgt veel klachten binnen over het gebrek aan werkplekken. „Het is lastig om in beeld te brengen wat het tekort is", vertelt De Vries. Momenteel wordt onderzocht wat precies het probleem is. 
In theorie kunnen de werkzaamheden van de ambtenaren overal worden uitgevoerd, legt De Vries uit. „Het punt is wel dat je met dit werk veel samen moet doen met collega's die in de toren zijn. Maar om met z'n allen een plek in Rotterdam te gaan zoeken, is ook niet efficiënt."

actueel
11-10-2018 13:10

Best bekeken

School uit / natuurlijk materiaal

Nieuwsbron: Eindhovensdagblad Gebruikt: N (klik op N om status in J te veranderen, Item verhuist naar archief) Foto: Datum: 2005-09-08 16:37:56 356 School uit/ natuurlijk materiaal De nieuwbouw van het Novalis College isrientati geheel ...

Levering aan Bronovo Ziekenhuis

Capelle a/d IJsselHet Haagse ziekenhuis Bronovo kiest ook voor de komende jaren voor Nederlands grootse onafhankelijke specialist in documentoplossingen en afdrukapparatuur; te weten Veenman. De bestaande overeenkomst wordt uitgebreid met managed printservices en ondersteuning op het gebied van ...