Vroeg op voor een vrij bureau

Ambtenaren van de gemeente Rotterdam moeten steeds vroeger opstaan om een werkplek te kunnen bemachtigen. De schaarste aan werkplekken in het gebouw De Rotterdam aan de Wilhelminakade is zo groot dat de ambtenaren 's morgens vroeg al staan te dringen voor een plekje.  

De Rotterdam heeft een woontoren, een hoteltoren en een werktoren. In dat laatste gebouw is het vanaf 07:00 uur al spits. Drieduizend gemeenteambtenaren haasten zich naar een flexplek. Al heeft de gemeente Rotterdam veertig etages voor werkplekken in De Rotterdam.
„Je moet voor 09:00 uur beginnen, anders heb je geen werkplek", vertelt een gemeenteambtenaar. „Om 08:30 uur begint het echt vol te lopen. Zeker op maandag, dinsdag en donderdag is het druk. Woensdag en vrijdag zijn vaak deeltijddagen. De werktijden zijn variabel, net als de plekken. Wie het eerst komt, die het eerst maalt."
Hilde de Vries, voorzitter van de Ondernemingsraad, erkent het probleem van het tekort aan werkplekken. Ze krijgt veel klachten binnen over het gebrek aan werkplekken. „Het is lastig om in beeld te brengen wat het tekort is", vertelt De Vries. Momenteel wordt onderzocht wat precies het probleem is. 
In theorie kunnen de werkzaamheden van de ambtenaren overal worden uitgevoerd, legt De Vries uit. „Het punt is wel dat je met dit werk veel samen moet doen met collega's die in de toren zijn. Maar om met z'n allen een plek in Rotterdam te gaan zoeken, is ook niet efficiënt."

actueel
11-10-2018 13:10

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...