Werknemers niet blij met flexplek

In menig kantoor wordt het gezien als dé manier om kosten te besparen: geef niet elke werknemer een vast bureau, maar laat iedereen aanschuiven op een flexplek. De meeste werknemers hebben hier echter een hekel aan.

Een bedrijf dat werkt met flexibele werkplekken heeft een minder groot kantoor nodig: er is altijd een deel van het personeel dat thuis werkt, ziek of vrij is. Flexwerken levert dus kostenbesparing op. Maar ook ongelukkig personeel. Maar liefst 55% van de werknemers zegt liever niet te werken bij een bedrijf met flexwerkplekken.

Dat schrijft De Telegraaf aanleiding van onderzoek door PanelWizard in opdracht van consultant HK&P onder ruim duizend Nederlandsre werknemers. De meeste werknemers vinden flexplekken onpersoonlijk en ervaren een gebrek aan privacy. Daarnaast is er soms letterlijk geen plek voor je in een bedrijf dat op deze manier werkt, zoals bijvoorbeeld bij een aantal ministeries het geval is.

Wat werknemers dan wel graag willen? Samenwerken met leuke collega’s, een goede werksfeer en voldoende vrije dagen. Slechts een klein deel vindt een hoger salaris of een grote leaseauto belangrijker dan een gezellige werkplek.

actueel
13-03-2019 11:03

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...