Werkplekken ministerie van Volksgezondheid ongezond

Volgens de ondernemingsraad van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voldoen sommige werkplekken niet aan de Arbowet, waardoor verschillende ambtenaren nek- en rugklachten hebben opgelopen. „Als we zo doorwerken, kan dat leiden tot stijging van het ziekteverzuim", aldus de OR.  

De OR heeft naar aanleiding hiervan een brandbrief gestuurd naar plaatsvervangend secretaris-generaal Gea van Craaikamp. Daarin staat dat het gebrek aan werkplekken demotiverend werkt voor de medewerkers. De gebouwen van het ministerie in Den Haag beschikken over  2400 werkplekken voor 2700 ambtenaren van zowel VWS als SZW. Eerder al klaagden ambtenaren van Buitenlandse Zaken over ruimtegebrek in hun gebouw aan de Rijnstraat 8. De 6000 ambtenaren op die locatie moesten het doen met 3000 werkplekken. In dat gebouw komen nu meer werkplekken.
Het probleem wordt erkend door de bestuursraad van VWS. De plaatsvervangend secretaris-generaal komt binnenkort met een reactie richting de OR en de medewerkers. „Er wordt naar oplossingen gezocht, want zeker bij een ministerie van Volksgezondheid moeten er natuurlijk goede werkplekken zijn", aldus een woordvoerder.

Arbo
04-02-2019 16:02

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...