Werkplekken ministerie van Volksgezondheid ongezond

Volgens de ondernemingsraad van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voldoen sommige werkplekken niet aan de Arbowet, waardoor verschillende ambtenaren nek- en rugklachten hebben opgelopen. „Als we zo doorwerken, kan dat leiden tot stijging van het ziekteverzuim", aldus de OR.  

De OR heeft naar aanleiding hiervan een brandbrief gestuurd naar plaatsvervangend secretaris-generaal Gea van Craaikamp. Daarin staat dat het gebrek aan werkplekken demotiverend werkt voor de medewerkers. De gebouwen van het ministerie in Den Haag beschikken over  2400 werkplekken voor 2700 ambtenaren van zowel VWS als SZW. Eerder al klaagden ambtenaren van Buitenlandse Zaken over ruimtegebrek in hun gebouw aan de Rijnstraat 8. De 6000 ambtenaren op die locatie moesten het doen met 3000 werkplekken. In dat gebouw komen nu meer werkplekken.
Het probleem wordt erkend door de bestuursraad van VWS. De plaatsvervangend secretaris-generaal komt binnenkort met een reactie richting de OR en de medewerkers. „Er wordt naar oplossingen gezocht, want zeker bij een ministerie van Volksgezondheid moeten er natuurlijk goede werkplekken zijn", aldus een woordvoerder.

actueel
04-02-2019 16:02

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...