Werkplekken ministerie van Volksgezondheid ongezond

Volgens de ondernemingsraad van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voldoen sommige werkplekken niet aan de Arbowet, waardoor verschillende ambtenaren nek- en rugklachten hebben opgelopen. „Als we zo doorwerken, kan dat leiden tot stijging van het ziekteverzuim", aldus de OR.  

De OR heeft naar aanleiding hiervan een brandbrief gestuurd naar plaatsvervangend secretaris-generaal Gea van Craaikamp. Daarin staat dat het gebrek aan werkplekken demotiverend werkt voor de medewerkers. De gebouwen van het ministerie in Den Haag beschikken over  2400 werkplekken voor 2700 ambtenaren van zowel VWS als SZW. Eerder al klaagden ambtenaren van Buitenlandse Zaken over ruimtegebrek in hun gebouw aan de Rijnstraat 8. De 6000 ambtenaren op die locatie moesten het doen met 3000 werkplekken. In dat gebouw komen nu meer werkplekken.
Het probleem wordt erkend door de bestuursraad van VWS. De plaatsvervangend secretaris-generaal komt binnenkort met een reactie richting de OR en de medewerkers. „Er wordt naar oplossingen gezocht, want zeker bij een ministerie van Volksgezondheid moeten er natuurlijk goede werkplekken zijn", aldus een woordvoerder.

Arbo
04-02-2019 16:02

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...