Zeeuwse bedrijven betalen het snelst hun rekening

Zeeuwse bedrijven betalen hun rekeningen het snelst, na gemiddeld 38,8 dagen, die in Flevoland nemen het langst de tijd en maken pas na gemiddeld 41,7 dagen geld over. Dit blijkt uit onderzoek van zakelijke informatieleverancier Graydon. Opvallend in het onderzoek is ook dat bedrijven in het derde kwartaal van dit jaar hun rekeningen flink later hebben betaald. Gemiddeld deden ze er 0,7 dagen langer over om te betalen en moesten hun leveranciers 40,6 dagen wachten op hun geld.

De betalingsmoraal is in het derde kwartaal altijd minder dan in de eerste drie maanden, waarschijnlijk vanwege onderbezetting op financiële afdelingen door vakantie. Het verschil was volgens het bedrijf echter nog nooit zo groot, en daar is vooralsnog geen duidelijke verklaring voor.
De horecasector doet het qua betalingen het best en betaalt gemiddeld na 38,8 dagen de rekeningen. De energiebranche is sterk vooruit gegaan en is nu de nummer drie voor wat betreft snelste betalingen. In de transport- en logistiek moeten leveranciers 44,1 dagen op hun geld wachten. Ook regionaal zijn er verschillen.

actueel
24-10-2018 08:10

Best bekeken

Kiezen tussen Lean en Agile niet nodig

Er zijn significante verschillen tussen Lean en Agile. Voor organisaties die hun slagkracht en wendbaarheid willen vergroten, klantgerichter willen werken en meer efficiëntie nastreven is de keuze daarom lastig. Wanneer kies je voor Lean en wanneer is Agile een betere methodiek? Volgens Martijn ...

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...