Zeeuwse bedrijven betalen het snelst hun rekening

Zeeuwse bedrijven betalen hun rekeningen het snelst, na gemiddeld 38,8 dagen, die in Flevoland nemen het langst de tijd en maken pas na gemiddeld 41,7 dagen geld over. Dit blijkt uit onderzoek van zakelijke informatieleverancier Graydon. Opvallend in het onderzoek is ook dat bedrijven in het derde kwartaal van dit jaar hun rekeningen flink later hebben betaald. Gemiddeld deden ze er 0,7 dagen langer over om te betalen en moesten hun leveranciers 40,6 dagen wachten op hun geld.

De betalingsmoraal is in het derde kwartaal altijd minder dan in de eerste drie maanden, waarschijnlijk vanwege onderbezetting op financiële afdelingen door vakantie. Het verschil was volgens het bedrijf echter nog nooit zo groot, en daar is vooralsnog geen duidelijke verklaring voor.
De horecasector doet het qua betalingen het best en betaalt gemiddeld na 38,8 dagen de rekeningen. De energiebranche is sterk vooruit gegaan en is nu de nummer drie voor wat betreft snelste betalingen. In de transport- en logistiek moeten leveranciers 44,1 dagen op hun geld wachten. Ook regionaal zijn er verschillen.

actueel
24-10-2018 08:10

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...