Zeeuwse bedrijven betalen het snelst hun rekening

Zeeuwse bedrijven betalen hun rekeningen het snelst, na gemiddeld 38,8 dagen, die in Flevoland nemen het langst de tijd en maken pas na gemiddeld 41,7 dagen geld over. Dit blijkt uit onderzoek van zakelijke informatieleverancier Graydon. Opvallend in het onderzoek is ook dat bedrijven in het derde kwartaal van dit jaar hun rekeningen flink later hebben betaald. Gemiddeld deden ze er 0,7 dagen langer over om te betalen en moesten hun leveranciers 40,6 dagen wachten op hun geld.

De betalingsmoraal is in het derde kwartaal altijd minder dan in de eerste drie maanden, waarschijnlijk vanwege onderbezetting op financiële afdelingen door vakantie. Het verschil was volgens het bedrijf echter nog nooit zo groot, en daar is vooralsnog geen duidelijke verklaring voor.
De horecasector doet het qua betalingen het best en betaalt gemiddeld na 38,8 dagen de rekeningen. De energiebranche is sterk vooruit gegaan en is nu de nummer drie voor wat betreft snelste betalingen. In de transport- en logistiek moeten leveranciers 44,1 dagen op hun geld wachten. Ook regionaal zijn er verschillen.

actueel
24-10-2018 08:10

Best bekeken

Hoe luncht Nederlandse werknemer

Nederlanders zijn onder te verdelen in bewuste eters, mobiele consumenten, lekkerbekken, traditionele lunchers en grote genieters. Dit blijkt uit de antwoorden van de veertigduizend personen, die online meededen aan een enquête van Cateraar Albron. Via de website ...

Het nieuwe maatwerken

Een beetje een rare. Soms een lastpost, maar ook gids en vakman. Dat typeert huisvestingsadviseur en interieurarchitect Erick Wuestman. Hij voelt dat bedrijven hem in eerste instantie soms lastig vinden als ze hem hebben ingehuurd voor advies over hun huisvestingsvraagstuk. Probleem is dat de meeste ...