Zorginkoper verdient flink ondergemiddeld

De Nederlandse inkoper in de zorg verdient vergeleken met zijn collega’s in de industrie en de publieke sector aanzienlijk minder. Het gemiddeld bruto maandsalaris in de zorg is 4.340 euro.   

Dat blijkt uit de Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête 2018 (612 netto response). Het gemiddeld bruto maandsalaris van de inkoper in de industrie en die in de publieke sector is respectievelijk 5.535 euro en 4.956 euro. Gemiddeld over alle sectoren is het bruto maandinkomen van de Nederlandse inkoper 5.226 euro. Aan het opleidingsniveau van de Nederlandse zorginkoper kan de lagere beloning niet liggen. Is het gemiddeld opleidingsniveau van de Nederlandse inkoper hbo, in de zorgsector treffen we dat opleidingsniveau juist meer dan gemiddeld aan. 
De tweejaarlijkse Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête ‘Ambitie in inkoop’ is dit jaar voor de derde keer verschenen en een gezamenlijk initiatief van de redactie van Deal! Magazine over Inkoop en Supply Management en NEVI. 

actueel
10-01-2019 09:01

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...