Basiskennis dossier kantoorartikelen


Onder kantoorartikelen vallen alle benodigdheden die nodig zijn bij administratieve werkzaamheden. Deze artikelen hoeven niet standaard op ieder bureau aanwezig te zijn. Veel voorkomende kantoorartikelen zijn nietmachines, perforators en paperclips.

Facilitair

De facilitaire dienst moet zorg dragen dat iedereen de juiste voorzieningen heeft om zijn/haar werk uit te voeren en de organisatie de vastgestelde doelen kan behalen. De kantoorartikelen worden, vooral bij grote organisaties, groot ingekocht en opgeslagen in het magazijn zodat er altijd voldoende aanwezig is voor de medewerker die het nodig heeft. 

Soorten

Papier, schrijfgerei, enveloppe-etiketten, agenda, kalender, etikettering en lint, stempels, inktpatronen, cartridges, lijmsoorten, plakband, perforator, paperclips, sleutelkastje, opbergmappen, ordners, schaar. Voor al de kleine kantoorartikelen zijn opberg mogelijkheden die op, onder en/of boven het bureau te plaatsen zijn. Denk hierbij aan postvakken, pennenbakken, magneten voor de paperclips, etc.