Keurmerk Refurbished iPads, MacBooks en Windows laptops

Keurmerk Refurbished iPads, MacBooks en Windows laptops

Door: Redactie Facilitair Journaal

Het Keurmerk Refurbished, oorspronkelijk in het leven geroepen voor iPhones, kan nu ook worden toegekend aan refurbished MacBooks, iPads en zakelijke Windows laptops van de merken HP, Dell en Lenovo met het Keurmerk Refurbished. 

Het Keurmerk Refurbished werd eerder dit jaar ingevoerd om kopers van refurbished iPhones zekerheid te bieden over de kwaliteit van het aangeschafte toestel. Dit initiatief van brancheorganisatie Techniek Nederland en een aantal gerenommeerde aanbieders is er bovendien op gericht een bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Doordat devices op deze manier een tweede leven krijgen, wordt de afvalberg verkleind.
De consument is merkbaar blij met het Keurmerk Refurbished. Daarom kan het vanaf nu ook worden toegekend aan refurbished iPads en MacBooks – en bij SWOOP ook aan Windows laptops. Voor deze devices betekent dat onder meer strenge controles plaatsvinden op vijftig punten, zoals accu, beeldscherm en het besturingssysteem. De koper krijgt standaard twee jaar garantie, ook op accu en oplader.


Meer informatie