Contact
Ron Hendriks

Ron Hendriks

Van Beek Ingenieurs

Ervaring

Directeur

Van Beek Ingenieurs BV

okt 2006 – heden

Directeur bij Van Beek Ingenieurs. Ambitie: Energie leggen in het echt besparen en verduurzamen. Daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren en altijd gericht op duurzame langetermijnrelaties. Vanuit inzicht, inspiratie en plezier wil ik mensen bewegen naar zelfbewust duurzaam gedrag. ‘Grip op Energie’ in al haar aspecten. Van Beek biedt organisaties 'Grip op energie' door integraal energiemanagement. Onze energieconsultants hebben kennis van organisatie, proces én techniek. Daarnaast biedt Van Beek de mogelijkheid tot het inrichten en beheren van het EMS (energiemanagementsysteem) op maat. Deze unieke combinatie van consultancy en monitoring services vormt dé energieoplossing voor uw organisatie. Al ruim 35 jaar maken wij maatschappelijk en financieel verantwoord energiegebruik mogelijk voor grote organisaties uit de sectoren: industrie, hoger onderwijs, ziekenhuizen, zorginstellingen, dienstverleners (ESCo's), gemeenten en retail. - Vanuit HTS Energietechniek gestart als energieadviseur. Hierin energiebesparingsonderzoeken uitgevoerd alsmede haalbaarheids onderzoeken binnen zowel industrie als utiliteitsbouw. Binnen deze periode van vijf jaar tevens gedetacheerd als energiecoördinator bij een landelijke telecommaatschappij voor centrale energie-inkoop. - Als Salesmanager verantwoordelijk voor verkoop en ontwikkeling van energieprestatiecontracten binnen energie-intensieve omgevingen voor een internationale multinational. - Vanuit die hoedanigheid gestart bij Van Beek Ingenieurs als Manager Verkoop. Hierin actief bij het vermarkten van integraal Energiemanagement door inzet van energiemonitoringsystemen in combinatie met energieadviesdiensten. Na ruim 20 jaar ervaring in de energiebesparingsmarkt een duidelijke visie op wat werkt en niet om daadwerkelijke energiebesparing te realiseren met behoud van optimaal comfort en binnenklimaat. Vanuit de holding Priva B.V. diverse directie/management rollen op het snijvlak van Energy & Performance binnen de gebouwde omgeving.

Opleiding

Elektrische Energietechniek

Saxion Hogeschool

aug 1991 – aug 1996

Post HBO Energiekunde

Saxion Hogeschool

0000 – heden

Specialisatie

Integraal Energiemanagement

In grote organisaties zijn de keuzes die de verschillende afdelingen maken van grote invloed op het totale energieverbruik van de organisatie. Op energiegebied handelt elke afdeling primair vanuit de eigen focus en prioriteiten. Een integrale aanpak van energieverbruik ontbreekt in bijna elke organisatie. Zonder een gecoördineerde aanpak ontbreekt de gemeenschappelijke focus. Inefficiëntie ligt op de loer. Vandaar dat integraal energiemanagement van essentieel belang is.

Energietransitie

Energietransitie is een beleidsdoel van de internationale gemeenschap, neergelegd in het Klimaatakkoord van Parijs, om van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zonne-, en windenergie over te stappen. Begeleiding bij de energietransitie vergroot de kans van slagen.