Social mediaContact gegevens

-


Adres gegevens

-

Willem Heijboer

Blomsma Signs & Safety

Ervaringen

Directeur eigenaar
Blomsma Signs & Safety bv
aug 1981 - heden


Opleidingen

veiligheidskundige
Nederlands Veiligheidsinstituut
aug 1980 - aug 1982
brandweeropleidingen t/m onderbrandmeester
Brandweer Nederland
aug 1977 - aug 1988


Nevenfuncties

NEN commissie Grafische Symbolen, voorzitter

Frustraties vanuit het verschil tussen wetgeving, normeringen en praktische situatie op het gebied van veiligheidssignaleringen leidden ertoe dat Willem Heijboer actief is gaan participeren bij NEN. Inmiddels zijn middels de recentste revisies NEN 3011 en NEN 1414 de belangrijkste mijlpalen gezet. Op het gebied van leidingmarkering, de NEN 3050, wacht nog een grote uitdaging. In de ISO TC145/SC2/WG6 wordt momenteel hard aan gewerkt middels de ontwikkeling van een ISO Standard, de ISO 20560, die wanneer gereed ook door Nederland zal worden overgenomen.


ISO TC145/SC2; Commissie Graphical Symbols, Safety Symbols

Namens Nederland participeert Willem Heijboer in de ISO commissies op zijn vakgebied, veiligheidssignaleringen. Willem is betrokken geweest en heeft invloed gehad op de ontwikkeling, revisies en aanvullingen op de ISO 3864; Graphical symbols - Safety colours and safety signs, Design principles, de ISO 7010; Graphical symbols - Safety colours and safety signs, Registered Safety Signs, de ISO 23601; Safety Identification - Escape and evacuation plan signs, de ISO 16069; Graphical symbols - safety signs - Safety way guidance systems


ISO TC145/SC2/WG 6; (Pipe- and tank marking), Convenor

Als convenor, projectleader en initiator wordt gewerkt aan een nieuwe ISO Standard, de ISO 20560; Safety information for the content of piping systems and tanks. Het is het streven deze standard uiterlijk 2020 te kunnen publiceren. De secretariaatswerkzaamheden voor werkgroep 6 worden behartigd door NEN. Er zijn 9 landen betrokken bij deze ontwikkeling.


Nederlandse Vereniging voor Veiligheidssignalisatie (NVVS), voorzitter

Willem Heijboer is medeoprichter en huidige voorzitter van de NVVS. De NVVS heeft als doel de eenduidige toepassing van veiligheidssignalering te bevorderen. In de NVVS werken diverse bedrijven en instanties samen die actief zijn op het vakgebied van veiligheidssignalisatie. De vereniging vormt ook het kanaal waarlangs alle nieuwe ontwikkelingen vanuit wetgever, NEN, ISO of andere stakeholders binnen het vakgebied worden uitgewisseld om eenduidige toepassing te bevorderen.


ISO TC8 Ships and marine technology, Subcommittee SC1, Lifesaving and fireprotection ; Expert and projectleader WG3

In het maritieme vakgebied zijn veiligheidssignaleringen heel belangrijk, in het bijzonder voor escape- and embarkation plans. Op zee werkt dat anders als aan de wal. Omdat het veelal dezelfde mensen zijn die bereikt moeten worden met een veiligheidsinformatieboodschap is, is het van groot belang dat dezelfde symbolen voor dezelfde betekenis worden gehanteerd. Inmiddels is met de uitgave van de ISO 24409 serie; Ships and marine technology - Design, location and use of shopboard safety signs, fire control plan signs, safety notices and safety markings, een belangrijke mijlpaal bereikt. Andere ISO standards waaraan actief wordt gewerkt zijn de ISO 15370; Low location lighting (LLL) on passenger ships, de ISO 17631; Shipboard plans for fire control, damage control, life saving appliances and means of escape.
Specialisaties

-


Publicaties

-

Notice: Undefined variable: tag_id in /home/users/A006193/centrumfacilitair.nl/www.centrumfacilitair.nl/footer_home.php on line 73